nieuws

Franse dakpan heeft uiterlijk van lei

bouwbreed Premium

Desimpel introduceert de Huguenot Fenal Franse keramische dakpannen op de Bouwbeurs, waaronder een aantal nieuwe. Het betreft de HP 13, een dakpan met een recht bovenstuk en een gebogen onderstuk en de H10. Deze laatste ziet eruit als een gewone daklei, maar is in wezen een dakpan, omdat er nokken en een sluiting aanzitten, waardoor hij als een dakpan wordt verwerkt. Belangrijker is echter dat de lei ook niet duurder is dan een dakpan van dezelfde afmetingen.

De Bovoise is een dakpan voor Baksteengroep Desimpel Nederland te Udenhout, waarvan 10 stuks in een m2 worden verwerkt. De pan is ongeveer f. 7 duurder dan de betonnen uitvoering, maar kan volgens Desimpel toch goed als alternatief hiervoor dienen, omdat keramische dakpannen in beginsel mooier blijven. De pannen worden verkocht met 30 jaar verzekerde garantie. In Nederland is het aandeel van keramische dakpannen slecht 15 procent. De rest is van beton. In Frankrijk liggen de percentages net omgekeerd. Daar is 85 procent van de dakpannen keramisch. Frankrijk kent verder maar liefst 2200 verschillende typen hulpstukken voor het pannendak. Behalve dat Desimpel importeur is van de Franse dakpannen is het bedrijf producent van stenen.

Reageer op dit artikel