nieuws

De Bouwbeurs als managementinstrument

bouwbreed

Svedex uit Varsseveld gebruikt de Bouwbeurs niet alleen als instrument om deuren en kozijnen aan de man te brengen, maar ook als managementinstrument. Gedurende vier dagen wordt iedere dag een kwart van de productiemedewerkers vergast op een dagje beurs, waarbij de buitendienst optreedt als gastheer.

“Wij hebben allerlei vernieuwingen aangebracht in onze producten en eveneens in de logistiek. Wij garanderen een levertijd van twee weken voor elke deur. Wil je dat ke garanderen, dan is dat een zaak van het hele bedrijf, zowel van de productieafdelingen als van de buitendienst. Dat is de reden waarom de productiemedewerkers eens willen laten zien wat de buitendienst op de beurs doet.

Bovendien ziet een aantal van hen alleen maar een deel van de deur, en praktisch nooit het gerede product. Hier ke ze die mooi afgehangen zien. Dat kweekt nog eens extra begrip tussen productie en buitendienst. Een soort managementinstrument dus”, zegt Aad Spruijt van Svedex.

Betere afstemming

De medewerkers die tot nu toe zijn geweest, zijn ronduit enthousiast. “Maar al te vaak vragen die mensen zich af waar ze het voor doen. Nu ke ze dat met eigen ogen zien. Daarbij hebben we geen onderscheid gemaakt tussen vast personeel en mensen die zijn gedetacheerd. Zelfs uitzendkrachten gaan mee.” In totaal werken er bij Svedex zo’n 300 man.

Dit alles past voor Svedex goed binnen het kader om de manier van werken meer af te stemmen op de mondiger wordende klant van de aannemer. “Waarom mogen kopers van woningen wel zelf een badkamer uitzoeken en een keuken, maar meestal geen deur. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat het voor een aannemer minder risico inhoudt om maar een soort deur in een po op te nemen in verband met mogelijke leveringsproblemen. Met onze leveringsgarantie is dat probleem in ieder geval uit de wereld.”

Reageer op dit artikel