nieuws

Burgemeester wil onderzoek naar Nijmeegse grondzaak

bouwbreed

Burgemeester E. d’Hondt van Nijmegen wil dat objectieve deskundigen de zogeheten vuile-grondzaak gaan onderzoeken. Justitie verdenkt de gemeente ervan jarenlang met vervuilde grond te hebben gesjoemeld. De burgemeester is ervan overtuigd dat een wetenschappelijk uitgevoerd onderzoek de naam van de Nijmegen zal zuiveren. Het College moet nog een beslissing nemen over zijn wens. De burgemeester zei dinsdag er zeker van te zijn dat de wetenschap hem gelijk zou geven in zijn stelling dat het Openbaar Ministerie in Arnhem veel te hoog van de toren heeft geblazen. Volgens het OM zijn de overtredingen die de gemeente heeft begaan in het grondbeleid zo ernstig, dat een burger of een bedrijf voor dezelfde zaken zeker voor de rechter zou moeten komen. Er zou dan minimaal een boete van miljoenen guldens worden geeist.

D’Hondt benadrukte dat de gemeente zich graag voor de rechtbank had willen verdedigen tegen de aantijgingen. Volgens hem heeft justitie helemaal geen zaak, maar heeft zij wel met ‘lekken’naar de media de goede naam van de gemeente opzettelijk geschaad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels