nieuws

Buitenpost

bouwbreed

De plannen voor een viaduct bij en een rondweg om Buitenpost moeten opnieuw worden bekeken. Dat vinden NS Railinfrabeheer, de gemeente Achtkarspelen en de provincie Friesland. De kosten van het viaduct vallen namelijk veel hoger uit dan de in eerste instantie door de NS begrote f. 7,5 miljoen. De plannen hangen samen met de spoorwegverdubbeling tussen Veenwouden en Grijpskerk.

NS Railinfrabeheer begon vorig jaar met de verdubbeling. Tegelijkertijd trof de NS maatregelen om de veiligheid te verhogen. De aanleg van een viaduct bij Buitenpost en een fietstunnel maken daar onderdeel van uit. Door de hogere kosten kan de NS de financiering van het viaduct niet rond krijgen. Ook Achtkarspelen en de provincie hebben geen extra geld meer voor dit project. De partijen studeren nu op een versobering van het plan.

Reageer op dit artikel