nieuws

Trap veilig voor gebruik in liftmachinekamers

bouwbreed

Debo Nederland heeft in samenwerking met het Liftinstituut en Commissie Liftveiligheid een schaartrap Debo 2410 ontwikkeld en op de markt gebracht. Het is volgens Debo de enige goedgekeurde schaartrap, waarmee het is toegestaan lifmachinekamers te betreden. De trap is gemaakt van gegoten aluminium schaarprofielen en getrokken aluminium treden.

De treden zijn 38 x 9 cm en deze zijn bedekt met een anti-slipbekleding. Verder is de trap uitgerust met een voor de functie verplichte leuning en vergrendeling. De raveelbak, waarin de trap in opgevouwen toestand zit ‘opgeborgen’ is minimaal 17 cm diep.

Voor het goed functioneren van de trap van Debo Nederland BV te Denekamp, is een minimale uitsparing in het bovenliggende plafond nodig van 96 x 110 cm. De trap kan een hoogte overbruggen van 370 cm.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels