nieuws

Reparatieset voor houtrot

bouwbreed

Repair Vision BV uit Waalwijk presenteert op de beurs een professioneel houtreparatiemiddel voor de doe-het-zelver. Het product is bedoeld voor het herstellen van door houtrot aangetast of beschadigd hout.

Het reparatiemiddel krimpt niet en blijft elastisch waardoor met ‘meewerkt’ met de natuurlijke uitzetting en krimp van het hout. Het product is na zestien uur te schuren, schaven of te boren en kan dan met iedere verf worden geschilderd.

Het houtreparatiemiddel wordt geleverd in een koffertje met een kunststof werkblad, drie onbreekbare spatels, beschermende plastic handschoenen, een duo-doseerpistool en de tweecomponenten-epoxyhars.

In het programma is ook een professionele houtconditiemeter opgenomen, die aangeeft of hout droog, te vochtig of aangetast is. De houtrot kan snel met de meegeleverde houtfrees worden verwijderd tot op het gezonde hout. Daarna kan het middel worden aangebracht. Het product is gemakkelijk verwerkbaar en zakt niet uit waardoor ook ingewikkelde vormen kunnen worden gevuld. Het doseerpistool zorgt voor een juiste menging van de twee componenten, die verschillend van kleur zijn. Tijdens het mengen verandert de kleur waardoor de gebruiker kan zien of er juist is gemengd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels