nieuws

Naadloze vloerafwerking voor parkeerdekken

bouwbreed Premium

Bolidt Kunststoftoepassing BV uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een nieuw systeem ontwikkeld voor een naadloze, vloeistofdichte en scheuroverbruggende vloerafwerking van parkeerdaken en parkeergarages. Het Boliflex-systeem bestaat uit een elastisch membraan waarop een daarop afgestemde, eveneens elastische Boligrip-slijtlaag wordt aangebracht.

Het elastische membraan wordt toegepast als er sterke bewegingen mogelijk zijn tussen bijvoorbeeld de prefab-elementen van een betonconstructie. Bij een ondergrond van monoliet beton kan worden volstaan met de Boligrip-slijtlaag zonder membraan. Boliflex hecht goed aan beton, asfalt en staal en is bestand tegen dooizouten, olie en benzine. Het product is blijvend elastisch en heeft een rek bij breuk die, afhankelijk van het type, kan oplopen tot 900 procent.

Boliflex en Boligrip zijn beide in vijf typen verkrijgbaar. Voor elk type dak kan zo een optimale combinatie worden gekozen.

Als slijtvaste toplaag kan het product Bolicoat worden toegepast, dat leverbaar is in zeventig kleuren. De producten kunnen ook worden aangebracht op brugdekken, viaducten, tankstations, perrons, tunnels e.d.

Boliflex en Boligrip zijn in de testfase toegepast op het parkeerdek van het Provinciehuis in Utrecht.

Reageer op dit artikel