nieuws

Na donderdag tijdelijk kouder

bouwbreed Premium

Zowel vandaag als morgen is het rustig weer met overheersend wolkenvelden maar ook enkele opklaringen. Klaart het ’s nachts op dan vriest het een beetje. In het algemeen echter temperaturen boven nul: tijdens de middaguren 5-6 gr. C. Van vrijdag af dringt koudere lucht tot ons land door. Oorzaak is een nieuw hogedrukgebied op weg van Groenland/IJsland naar zuidelijk Scandinavie. Tijdens het weekeinde blijft het kwik des daags dan ook bij het vriespunt steken en ’s nachts vriest het licht tot matig. Later in het weekeinde toenemende neerslagkansen en waarschijnlijk vormt de neerslag de voorbode van wisselvalliger en zachter weer.

Regio Noord: Droog met wolkenvelden maar ook kans op een opklaring. Maximumtemperaturen 5 gr. C. Weinig wind.

Regio Oost: Wolkenvelden, ook een enkele opklaring en overal droog. Middagtemperaturen 4 gr. C en vrijwel geen wind.

Regio Zuid: Droog met af en toe zon maar ook wolkenvelden. Middagtemperaturen 5 gr. C en nagenoeg windstil weer.

Regio West: Wolkenvelden, ook wat zon en droog. Temperaturen 5-6 gr. C en weinig of geen wind.

donderdag zon onder: 19.10 uur

vrijdag zon op: 7.45 uur

Reageer op dit artikel