nieuws

Geen dooi in weekeinde

bouwbreed

In de winter van 1947 werd bijna dagelijks geroepen dat het ging dooien maar daar kwam zelden iets van terecht. Ook deze winter staat de dooi hoog in het vaandel van diverse meteorologen, maar ook nu wil het kwik niet in de dooisfeer geraken. Tot en met het weekeinde houdt de vorst aan: zowel ’s nachts als overdag. Het blijft droog met in het weekeinde ook zonneschijn. Na het weekeinde neemt de vorst langzaam af, maar van een resolute dooi is geen sprake.

Regio Noord: Droog en perioden met zon. In de ochtend matige vorst, ’s middags lichte vorst. Matige, later in het Waddengebied een vrij krachtige oostenwind.

Regio Oost: Droog en vooral ’s middags zonnig. ’s Ochtends matige, plaatselijk strenge vorst. Tijdens de middaguren loopt de temperatuur op tot -3 gr. C. De wind is meest matig uit het oosten.

Regio Zuid: Droog en gaandeweg meer zonneschijn. ’s Ochtends matige vorst, ’s middags maxima rond -3 gr. C. Matige oostenwind.

Regio West: Droog en perioden met zon maar vooral ’s ochtends nog wolkenvelden. In de ochtend circa 8 gr. C vorst, in de middaguren omstreeks -3 gr. C.C. Matige tot vrij krachtige oostenwind.

vrijdag zon onder: 16.50 uur maandag zon op:8.43 uur

Reageer op dit artikel