nieuws

Delfzijl wil speelpark voor kinderen

bouwbreed

De Stichting Recreatiepark AquariOm werkt aan de komst van een attractiepark voor de jeugd in Delfzijl. Het plan voorziet onder meer in de bouw van een ontvangstgebouw, een speelhal met daarin klim- en klauterattributen en andere toestellen voor de kinderen. Verder wil de stichting in het park een kabelbaan, een hoge speelheuvel, vijver en tal van andere attracties aanbrengen.

De gemeente Delfzijl heeft geen bezwaar tegen het circa f. 5 miljoen kostende plan. Het wachten is nu nog op de toekenning van zo’n f. 1,2 miljoen Europese subsidie, zodat omstreeks maart met de aanleg van het park een begin kan worden gemaakt. De Grontmij heeft al een ontwerp gemaakt voor de nieuwe voorziening naast het zwembad en het maritiem museum aan de Kustweg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels