nieuws

CDA wil uitleg over wijze grondaankoop Betuwelijn

bouwbreed

De grootste oppositiepartij CDA wil van minister Jorritsma van Verkeer weten hoe de taxateurs van de Nederlandse Spoorwegen te werk gaan bij het aankopen van grond voor de Betuwelijn. Tweede-Kamerlid Leers stelt deze vraag naar aanleiding van uitspraken van staatsraad mr. J. de Vries.

De Vries verklaarde vorig week dat hij veel klachten krijgt over taxateurs van de Spoorwegen die mensen onder druk zetten om hun grond te verkopen. De staatsraad leidt als voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak bij de Raad van State de hoorzittingen over de Betuwelijn.

Grondeigenaren krijgen geregeld bezoek van taxateurs, gevolgd door een gesprek over de vrijwillige verkoop van grond, woningen en agrarische bedrijven. De taxateurs zouden eigenaren dreigen met onteigening als ze niet snel akkoord willen gaan. De NS zelf ontkennen op enigerlei wijze druk uit te oefenen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels