nieuws

Aandeelhouders EVC moeten Engelse taal machtig zijn

bouwbreed

Het is zeer tegen de zin van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), maar de directie van pvc-producent EVC International heeft haar plan toch doorgezet. De aandeelhouders ke de jaarverslagen en de halfjaarberichten voortaan niet meer in het Nederlands lezen. De onderneming, statutair in Amsterdam gevestigd en sinds 1994 gezegend met een beursnotering aan de effectenbeurs in dezelfde stad, spreekt de aandeelhouders voortaan alleen nog maar in het Engels toe, zo blijkt uit het vrijdag verschenen halfjaarbericht.

Het besluit hiertoe is al genomen tijdens de aandeelhoudersvergadering op 18 april, zij het onder protest van de VEB-vertegenwoordiger. De vereniging, die opkomt voor de belangen van particuliere aandeelhouders, vindt dat bedrijven met een beursnotering in Nederland hun aandeelhouders ook in deze taal moeten aanschrijven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels