nieuws

Olympisch Stadion

bouwbreed

Er is nog bijna zeven ton nodig om het behoud van het Olympisch Stadion in Amsterdam te garanderen. Dat bedrag moet op dinsdag 3 december binnen zijn. Dat zegt P. Kranenberg, de motor achter de actie voor het behoud van het monument. Tot nu toe stortten supporters van het stadion in totaal ruim f. 4,3 miljoen.

De gemeenteraad van Amsterdam stemt alleen in met een nieuw leven voor het stadion als een publieksactie f. 5 miljoen opbrengt om het gat te vullen op de totale begroting van f. 23 miljoen. Monumentenzorg draagt f. 8,5 miljoen bij. Het Rijk en Amsterdam betalen samen f. 5 miljoen en de provincie Noord-Holland f. 1 miljoen. Het Nationaal Restauratiefonds geeft een lening van f. 3,5 miljoen. Ondanks de naderende deadline blijft Kranenberg optimistisch.

Reageer op dit artikel