nieuws

Natte groepen in een keer geplaatst

bouwbreed Premium

Op de Kop van Zuid worden compleet ingerichte natte groepen en was- en badunits op de bouwplaats gehesen. Dat gebeurt op het ogenblik in het voormalig entrepotgebouw in Rotterdam door Struik en Hamerslag Bouw BV uit Strijen. Het gebouw wordt veranderd in woningen, kantoren en winkels. Het project is van Mabon en wordt gerealiseerd door Volker Bouwmaatschappij. Het ontwerp is van Cepezed architecten.

De units worden vanaf een schip met grote kranen op de kade gehesen. Daar worden ze op een speciaal pallet geplaatst en met behulp van kleinere kranen via het atrium van het bouwwerk op de verdieping onder de bestemmingsplaats gehesen. Vervolgens worden ze door een uitgespaard gat in het plafond op de eindbestemming gebracht, waar het een kwestie is van aansluiten van de units op de waterleidingen en elektriciteit. Er zijn reeds 30 van de 106 natte ruimten geplaatst. De laatste worden in het eerste kwartaal van volgend jaar geinstalleerd.

Reageer op dit artikel