nieuws

Leidschendam wil met nieuwe locatie doorstroming bevorderen

bouwbreed

Meer dan de helft van de woningen, die gebouwd gaan worden op de Vinexlocatie Leidschenveen, moet worden bestemd voor inwoners uit de regio Haaglanden, die een sociale huurwoning achterlaten.

Dat althans wil het college van Burgemeester en Wethouders van Leidschendam, dat daartoe een aantal toewijzigingsrichtlijnen heeft vastgesteld.

Met deze richtlijnen denkt de gemeente Leidschendam de doorstroming op de woningmarkt goed te ke bevorderen. Op basis van de criteria krijgen huurders van een woning in de sociale sector voorrang bij de toewijzing van een koopwoning tot f. 300.000 of een huurwoning tot f. 1047,91.

Bovendien gaat gelden dat hoe langer de huidige huurwoning wordt bewoond hoe groter de kans is op een woning in Leidschenveen.

Naar verwachting zullen de eerste woningen in Leidschenveen vanaf april 1997 ke worden aangeboden. Het gaat dan om 84 sociale huurwoningen met een huurprijs van ongeveer f. 710 en negentig koopwoningen tot f. 300.000, die onder de toewijzingsrichtlijnen vallen. De overige 136 woningen die te koop worden aangeboden zullen een koopprijs boven de f. 300.000 hebben.

Reageer op dit artikel