nieuws

Case stopt overeenkomst minigravers met Kubota

bouwbreed Premium

Case Corporation en Kubota UK hebben overeenstemming bereikt over de beeindiging van hun overeenkomst met betrekking tot de productie van minigravers door Kubota, die door Case onder eigen label in Europa werden verkocht. Een en ander is het gevolg van de overname door Case van Fermec, die in Manchester onder licentie van Kobelco minigraafmachines produceert. De definitieve beeindiging zal tegen het eind van volgend plaats vinden. Case die sinds 1992 zijn naam op de Kubota minigravers plakt heeft onlangs drie nieuwe modellen aan het programma toegevoegd: de CK32 een 3,4 ton zware machine, de CK38 met een eigen massa van 4 ton en de vijf ton zware CK52.

Deze machines zijn gelijk aan de nieuwe KX-2 serie die Kubota in het voorjaar van 1996 op de markt bracht. De serie minigravers van Fermec, verkocht onder de naam MF Industrial, bestaat uit vijf modellen in de gewichtsklasse van 1,45 tot 3,43 ton. Volgens een woordvoerder van Case zal de fabriek in Manchester de bron worden voor een wereldwijde distributie van Case minigravers. De overstap van Kubota op de door Fermec geproduceerde minigravers zal zeer geleidelijk plaats vinden. Service en onderhoud van Case minigraafmachine zullen normaal doorgang blijven vinden. Het is de bedoeling dat de activiteiten rond het Fermec product volledig gescheiden zullen worden gevoerd Via een eigen dealer en servicenet. Case is momenteel in gesprek met Agco eigenaar van de Massey Ferguson (MF) handelsnaam. Momenteel wordt in overeenstemming met Agco, dit MF merk door Fermec op zijn machines geplakt. Case wil die naam echter van Agco overnemen.

Reageer op dit artikel