nieuws

Bouwbeurs ’97 Utrecht in teken van de kunst

bouwbreed Premium

De tweejaarlijkse internationale Bouwbeurs ’97 in de Jaarbeurs te Utrecht staat voor een belangrijk deel in het teken van de kunst. Niet alleen wordt de prestigieuze Nederlandse Bouwprijs voor de vierde maal uitgereikt, maar worden ook kunstuitingen weergegeven van 14 sectoren uit de bouw door evenzovele kunstenaars.

Evenals de Bouwvakbeurs Zuidlaren heeft ook de Jaarbeurs Utrecht een uitbreiding ondergaan. In plaats van 12 hallen zijn nu 13 hallen bezet. De beurs heeft een bruto oppervlak van 60.000 m2 en 55.000 m2 van de exposities is ondergebracht in de 13 hallen. De beurs, die wordt gehouden van maandag 3 tot en met zaterdag 8 februari, is nog weer duidelijker dan vorige jaren gesegmenteerd naar de aard van de producten en diensten. In grote lijnen is de Jaarbeurs onderverdeeld in de 14 sectoren, afbouwmaterialen, automatisering, bouwmaterialen en bouwsystemen, daksystemen, garage- en industriedeuren, gevelsystemen, ramen en deuren-, gereedschappen, kleinmaterieel en bevestigingsmaterialen, hang- en sluitwerk, informatie- en kennisoverdracht, isolatie, pokeukens en sanitair, ruwbouw, verven en coatings, lijmen en kitten, vloeren, wanden en plafonds.

Kunstenaar presenteren in elk van die sectoren, in opdracht van die sectorbedrijven monumentale kunstwerken, die slaan op de desbetreffende sector van de bouw. De sector gereedschappen, klein materieel en bevestigingsmaterialen, is als een zelfstandige sector op een aparte verdieping van het Jaarbeurscomplex, hal vijf, gesitueerd.

Aan de beurs nemen 1000 exposanten deel waaronder deelnemers uit heel Europa. Veel overkoepelende branche-organisaties presenteren zich op collectieve exposities. Als vanouds worden er weer diverse symposia en beurspresentaties gehouden, waarbij ook diverse awards worden uitgereikt. Door vice-premier Dijkstal zal tijdens de opening op maandag 3 februari de winnaar van het Bouwbeeld ’97 bekend worden gemaakt. Het beeld, een sculptuur, is voor de vierde keer gemaakt door de kunstenares Marte Roling.

Reageer op dit artikel