nieuws

Autobustransferium

bouwbreed

Er komt een autobustransferium bij de luchthaven Airport Maastricht. Initiatiefnemer W. Joosten, directeur van touringcarbedrijf Splendid Cars in Valkenburg, heeft bij de gemeente Beek bouwgrond in optie genomen. Projectontwikkelaar is Ruyters Maastricht.

Het transferium vergt een investering van f. 25 miljoen. Het Limburgs Structuurfonds heeft reeds financiele steun toegezegd. Voor het begin van de vakantieperiode 1998 moet het complex gebruiksklaar zijn.

Centraal in het plan staat een grote parkeerplaats voor autobussen. Joosten onderhandelt met een grootwinkelbedrijf over de bouw van een horecacentrum. In het plan is verder rekening gehouden met een ondergrondse parkeergarage voor personenauto’s, een servicestation voor bussen en een nieuw hoofdkantoor met loods voor Splendid Cars.

Reageer op dit artikel