nieuws

Vertrager sierbeton hecht extra goed

bouwbreed Premium

Goes Technische Handelsmaatschappij BV te Amstelveen heeft een vertrager voor het vervaardigen van sierbeton in haar programma opgenomen, die volgens de leverancier extra goed hecht en toch slechts uit een enkele laag bestaat. Het product heet ‘Preco Onecote’ en kan worden toegepast op mallen van staal, beton, glasvezel en hout. Volgens een woordvoerder bestaan de meeste vertragers voor sierbeton uit twee lagen. Goes Technische Handelsmaatschappij levert bijvoorbeeld ook het tweelaagssysteem ‘Heatcote’. Een enkellaags product heeft uiteraard als voordeel, dat het gemakkelijker en sneller kan worden aangebracht.

Het moet echter extra goed aan de bekisting hechten, niet loslaten tijdens het storten, maar naderhand wel makkelijk verwijderd ke worden. Volgens Goes Technische Handelsmaatschappij heeft Preco Onecote die eigenschappen. De vertrager laat zich goed uitstrijken en is verkrijgbaar in zes gradaties, van grof tot fijn.

Preco Onecote wordt in de vorm van een pasta aan de binnenzijde van de bekisting gesmeerd. Door het contact met de vertrager verhardt de toplaag van het beton minder snel dan de rest. Daardoor is het mogelijk om daags na het storten, direct na het ontkisten, het beton uit te wassen. De nog niet verharde bestanddelen van de toplaag worden op die manier verwijderd. Het resultaat is sierbeton met een fraai oppervlak.

Reageer op dit artikel