nieuws

Studiedag creatief bouwen met beton

bouwbreed Premium

Het Genootschap Architectuur van het Belgische Technologisch Instituut te Antwerpen houdt op 4 december een studiedag over creatief ontwerpen met beton. De studiedag vindt plaats in de Economische Hogeschool Sint-Aloysius te Brussel en wordt georganiseerd in samenwerking met de Federatie van de Belgische Cementnijverheid (Febelcem).

De bijeenkomst wordt ingeleid door prof. em. G. Bekaert, hoogleraar aan de KU Leuven en de TU Eindhoven. Hij stelt dat het neutrale karakter van beton ontwerpers verleidt tot zeer gedurfde vormen. Vervolgens behandelen acht deskundigen uit Duitsland, Belgie en Nederland een aantal beroemde architectonische ontwerpen, waarbij beton een grote rol speelde. Het gaat om de gebouwen op het terrein van de firma Vitra te Weil-am-Rhein in Duitsland, de amfitheaters van de universiteit en de telecommunicatietoren van Belgacom te Luik, de ontwerpen van Wiel Arets, de Nationale Bibliotheek van Frankrijk, vier gebouwen van Miroslav Volf en de Economische Hogeschool Sint-Aloysius te Brussel. De sprekers geven aan waarom voor deze poen beton werd gebruikt en hoe de gebouwen zijn gedetailleerd en uitgevoerd.

Informatie is te verkrijgen bij L. Baele van het Technologisch Instituut te Antwerpen, tel. 0032-32160996, fax 0032-32160689.

Reageer op dit artikel