nieuws

Sijmons treedt af na omstreden grondtransactie

bouwbreed

De Roermondse wethouder P. Sijmons (Financien) is begin deze week opgestapt. Hij kwam in opspraak vanwege een grondtransactie waarbij hij zijn vriend en poontwikkelaar V. Adams uit Roermond bevoordeeld zou hebben. Afgelopen week wilde de oppositiepartij Democraten Roermond de wethouder, via een motie van wantrouwen, tot aftreden dwingen. Die motie overleefde Sijmons.

In een brief aan het gemeentebestuur laat Sijmons weten dat hij “ondanks het vertrouwen dat de gemeenteraad hem gegeven heeft”, het niet langer in het belang van de stad is dat hij als wethouder aanblijft. Sijmons houdt staande dat hem geen blaam treft. Hij besloot tot aftreden na overleg met de voorzitter van de VVD-afdeling Roermond. Sijmons stapt ook op als raadslid.

Het kort geding dat hij namens zijn verzekeringsbedrijf wil aanspannen tegen het Dagblad De Limburger wil hij doorzetten. Deze provinciale krant onthulde dat Sijmons, naast wethouder, ook actief is in handel in onroerend goed. De krant liet eerder weten geen rectificatie te plaatsen.

Reageer op dit artikel