nieuws

Restauratiefonds voor monumenten in Maastricht

bouwbreed Premium

Maastricht gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met het Nationaal Restauratiefonds (NRF). Maastricht is met bijna 2000 monumenten de tweede monumentenstad van Nederland. Het contract dat 26 november wordt getekend betekent een impuls voor de monumentenzorg en woningverbetering.

Want de gemeente maakt, zoals ruim twintig andere gemeenten eerder deden, gebruik van een door het NRF in het leven geroepen financieringsregeling, waarbij het restauratiefonds aan eigenaren van monumenten financiering voor de totale kosten van een restauratie kan aanbieden.

Dit resulteert voor de eigenaar in een verlaging van de financieringskosten en een vereenvoudiging van de financiele en administratieve afwikkeling van de restauratieplannen.

De “totaalfinanciering” kent een relatief laag renteniveau en maakt het onder meer mogelijk om subsidies voor te financieren.

Reageer op dit artikel