nieuws

Rechter verwerpt bezwaren handelaar betonwaren

bouwbreed Premium

Th. van Daelen uit Waalwijk, handelaar in betonwaren, heeft geen succes gehad in een spoedprocedure die hij bij de Raad van State in Den Haag aanspande. Van Daelen wilde voorkomen dat er nog meer nieuwbouw plaatsvindt in de buurt van zijn bedrijf aan de Kloosterweg.

Hij vroeg vorig week schorsing van het Waalwijkse bestemmingsplan Zanddonk-Zuid. Op basis van dat plan ke 250 woningen gebouwd worden in het gebied rond het bedrijf. De ondernemer vreest dat zijn bedrijfsactiviteiten in de toekomst in de knel komen. Volgens de gemeente gaan de handelsactiviteiten van de Waalwijker en de woningbouw echter prima samen.

Het gemeentebestuur acht de kans op een stortvloed van klachten over Van Daelen nihil. Slechts een gering deel van de bedrijfsactiviteiten zou rumoer veroorzaken. Behandelend rechter van de Raad van State, J. de Vries, heeft zich aangesloten bij het standpunt van de gemeente en het schorsingsverzoek van de ondernemer verworpen.

Reageer op dit artikel