nieuws

Onbetaald werk voor doodrijden wegwerker

bouwbreed Premium

De man die in januari op de vluchtstrook van de A27 bij Meerkerk een wegwerker doodreed, moet wegens dood door schuld 180 uur onbetaald werk verrichten. Dit eiste de officier van justitie gisteren voor de rechtbank in Dordrecht.

De 41-jarige vrachtwagenchauffeur J.H. uit De Rijp reed een 27-jarige wegwerker uit Opijnen aan, die daar aan het werk was. De officier eiste tevens een jaar voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid. De precieze toedracht van het ongeluk werd tijdens de zitting niet duidelijk. De vrachtwagenchauffeur zegt het bestelbusje van de wegwerkers niet te hebben gezien. Hij probeerde achter zich een wegenkaart te pakken, waardoor hij met zijn vrachtwagen op de vluchtstrook belandde. De hevig geemotioneerde chauffeur liet op de zitting blijken dat het gebeurde hem nog steeds heel hoog zit.

Reageer op dit artikel