nieuws

NWR en NCIV komen met investeringsplan van f. 30 miljard

bouwbreed

In het voorjaar van volgend jaar gaan de NWR en het NCIV, het kabinet een investeringsprogramma aanbieden voor een bedrag van f. 30 miljard, voor nieuwbouw en verbouw. “We willen met andere partijen meerjarige afspraken maken. De uitdaging moet zijn de consument kwaliteit te bieden.”

Dat zei N. van Velzen directeur van de Nationale Woningraad NWR gisteren bij een persconferentie van de Bouwbeurs Zuidlaren, die in januari wordt gehouden. Van Velzen zei dat hij verwacht het met het kabinet eens te worden over de inhoud van het investeringsplan.

“In 1998 beginnen we verder met een stadsvernieuwingsprogramma voor de woningbouw van vroeg na de Tweede Wereldoorlog gebouwde woningen. Dat behoeft grote investeringen, want met die woningen ke we de 21e eeuw niet in. Ze moeten voor verloedering worden behoed”, zei hij. “Het gaat bij de naoorlogse woningen om ongeveer 30% van de woningvoorraad, voorwaar geen klein percentage”.

Op 19 november wordt volgens hem het resultaat bekend gemaakt van een groot onderzoek betreffende de 100 grote steden, naar de leefbaarheid van buurten en wijken. “Wij verwachten dat er subsidies zullen worden verstrekt voor de aanpak van de leefbaarheid van buurten en de verbetering van onze woningen.”

Reageer op dit artikel