nieuws

NVWB houdt in 1997 machinistenscholingsdagen

bouwbreed Premium

De Nederlandse Vereniging van Wegenbouwers Grondwerk houdt in samenwerking met SBW, Aboma en Het Zwarte Corps op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari 1997 weer de jaarlijkse Machinistenscholingsdagen.

Als thema voor deze dagen is door de organisatie gekozen ‘De machinist en zijn omgeving’. Ook dit keer bestaat het programma weer uit een theoretisch en praktisch deel.

Het theoretisch gedeelte dat groepsgewijs zal worden gevolgd omvat een kennistest van de machinist, alsmede lezingen omtrent ‘VUT en pensioen’ en ‘de Machinist en VCA’.

Het praktische gedeelte bestaat uit een algemene uitleg over begroten met behulp van een PC begrotingsprogramma, toepassing van geautomatiseerde meettechnieken en het voorkomen van diefstal.

Traditioneel

Ter afronding van deze scholingsdagen wordt elke werkgroep een bepaalde opdracht in besteksvorm gegeven die onder begeleiding zal worden uitgevoerd. Het accent ligt hierbij op het traditioneel uitzetten in vergelijking met moderne uitzetmethoden.

De inmiddels voor de vijfde maal gehouden Machinistenscholingsdagen vinden wederom plaats in de Prinses Magrietkazerne te Wezep, de locatie waar ook jaarlijks door de NVWB in samenwerking met de BMWT de Technische Kontaktdagen worden gehouden.

In 1993 begonnen als een enkele scholingsdag voor machinisten is dit gebeuren vanwege de grote belangstelling inmiddels uitgegroeid tot een evenement van twee dagen. Aanmelding voor de Machginistenscholingsdagen kan gebeuren door invullen van een aanmeldingsformulier dat is te verkrijgen bij de verschillende mede organiserende partijen.

Reageer op dit artikel