nieuws

Melroe vervangt 853 met krachtiger Bobcat 863

bouwbreed

Melroe heeft zijn lijn schrankladers naar boven uitgebreid met een sterkere versie van de Bobcat 853. Dit nieuwe model 863, dat de 853 gaat vervangen, weegt 3.4 ton en heeft bij een kipmoment van 1800 kg een laadvermogen van 900 kg. In een H-versie, met groot hydraulisch volume is de machine inzetbaar voor werkzaamheden waar extra hydraulisch vermogen wordt gevraagd.

Volgens Melroe bieden beide machines een attractief en rendabel alternatief voor wielladers en in tal van toepassingen een flexibeler en productievere inzetmogelijkheid. Bovendien zou de combinatie van de Bocat 863 en 863H met een minigraver in de klasse van een Bobcat X235 en X331 in veel gevallen ook een attractief alternatief ke zijn voor een graaf-laadcombinatie.

Het vermogen in deze machines wordt geleverd door een olie/lucht gekoelde 4-cilinder Deutz dieselmotor van 54.8 kW. De aandrijving gebeurt door middel van hydrostatische onafhankelijk op de vier wielen werkende motoren en heavy duty kettingen. Beide machineuitvoeringen kregen ook een langere wielbasis dan hun voorganger, waardoor de machinestabiliteit en het rijcomfort zijn vergroot en de rijsnelheid kon worden verhoogd tot 11.6 km/h. De loshoogte van de Bobcat 863 ligt rond de 3.073 mm hetgeen betekent dat trucks met hoge laadvloer met de machine goed te beladen zijn. Zowel de 863 als 863H zijn uitgertust met het BICS systeem (Bobcat Interlock Control System), door middel waarvan een onervaren of onhandige bestuurder de machine of de hydraulische besturingshandels niet ongewild in werking kan stellen of bedienen.

De 863 kreeg een hydraulische pomp met een capaciteit van 68 l/min terwijl de krachtiger 863H beschikt over een pomp die per minuut 113 liter kan verplaatsen. Melroe president Charles R Hoge heeft meegedeeld dat Gui Keuppens, algemeen directeur van Melroe Europe sinds 1986 ook is aangesteld als vice president van de Melroe Group van Ingersoll Rand. Keuppens kwam bij Melroe Europe in dienst in 1973.

Reageer op dit artikel