nieuws

Maastricht tegen grenscorrecties

bouwbreed Premium

Maastricht ziet de grenscorrecties die GS van Limburg voorstellen om de Limburgse hoofdstad te verlossen van ruimtelijke problemen niet zitten en werkt er ook niet aan mee. Het doorvoeren van grenscorrecties is volgens Maastricht te prematuur. De gemeente is voorstander van een gemeentelijke herindeling.

De gemeenten Valkenburg, Eijsden en Margraten willen wel instemmen met grenscorrecties. Zij doen dit om herindeling te ontlopen. In de gemeente Meerssen ligt met name het CDA dwars. “Meerssen kan op geen enkele manier soelaas bieden voor de problemen van Maastricht. Wij hebben precies dezelfde problemen als de grote buur. Grenscorrecties helpen echt niets”, aldus CDA raadslid E. Curfs.

Een meerderheid van de raad ging, na een waarschuwing van burgemeester Majoor dat GS de grenscorrecties oplegt als Meerssen niet meewerkt, akkoord met het beginselbesluit om mee te werken aan de gevraagde grenscorrecties. Het CDA houdt voet bij stuk met als slogan ‘geen meter, geen mens en geen minuut naar Maastricht’.

Reageer op dit artikel