nieuws

Jorritsma ontkent wanbeleid Lelystad

bouwbreed Premium

Minister Jorritsma van Verkeer is het niet eens met de opvatting van de Vereniging van Nederlandse Luchtvaartondernemingen (VNLO) dat er sprake is van ‘wanbeleid’ op de luchthaven Lelystad. Dat schrijft ze in antwoord op Kamervragen van de VVD.

Volgens een recente nieuwsbrief van VNLO zou de luchthaven f. 13 miljoen aan rijkssubsidies op willekeurige wijze hebben gebruikt. Investeringen zouden niet goed gepleegd zijn. Het bedrijfsleven heeft daardoor niet ke profiteren van de bijdragen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Bovendien zouden de bedrijven kampen met de hogere tarieven die zijn doorgevoerd. De directeur van de luchthaven wees de aantijgingen al eerder van de hand.

Volgens Jorritsma gaat het niet om f. 13 miljoen subsidie aan Lelystad, maar om f. 8,25 miljoen. Dit geld is grotendeels bedoeld om de functie van de regionale luchthaven te versterken als ‘overloop’ van het drukke Schiphol.

Uit de beantwoording blijkt dat Jorritsma geen redenen heeft te twijfelen aan het financiele beleid van het vliegveld.

Reageer op dit artikel