nieuws

Hollenberg kan ruimer van puinbreker gebruik maken

bouwbreed Premium

De A. Hollenberg, Sloop- en Milieuwerken BV krijgt vergunning een ruimer gebruik van de eigen mobiele puinbreker op het bedrijfsterrein aan de Vredenburghweg in Zuidoostbeemster. Dat heeft een woordvoerder van het provinciebestuur bekend gemaakt tijdens een hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag.

Hollenberg is in het verleden meermalen in aanvaring gekomen met omwonenden. Zij vinden de puinbreekactiviteiten maar niets. Een procedure bij de Raad van State leverde voor Hollenberg op dat hij vrijwel geen puin meer mocht breken. Om duidelijk te maken dat Hollenberg zich echt aan de regels diende te houden, legde het provinciebestuur een dwangsom op.

Die dwangsombeschikking rammelde, zo werd later in een spoedprocedure bij de Raad van State vastgesteld.

De provincie besloot een nieuwe dwangsom op te leggen. In weer een nieuwe spoedprocedure bij de Raad van State eiste Hollenberg gisteren schorsing van die dwangsom. De BV voerde aan dat er inmiddels een breekquotum is aangekocht. De provincie weigerde indertijd Hollenberg een vergunning te verlenen voor het breken van, van anderen afkomstig puin dat van derden afkomstig is, omdat er al voldoende breekcapaciteit in de provincie zou zijn.

Een woordvoerder van de provincie bevestigde dat Hollenberg nu vanwege het opkopen van een quotum een breekvergunning kan krijgen. De vergunning zal eind deze maand worden verleend. Het provinciebestuur weigert echter de dwangsombeschikking in te trekken. Vanwege de explosieve situatie met de omwonenden wil de provincie dat de dwangsom van kracht blijft totdat de nieuwe breekvergunning daadwerkelijk van kracht is.

Behandelend rechter J. Bakker van de Raad van State hoopt begin volgende week te laten weten of hij de dwangsombeschikking op verzoek van Hollenberg schorst, zodat de puinbreker nu reeds ruimer ingezet kan worden in het bedrijfsproces.

Omwonenden ke de nieuwe breekvergunning overigens weer gaan aanvechten.

Reageer op dit artikel