nieuws

Gunco gaat van ING naar Pon Holdings

bouwbreed Premium

Gunco wordt door eigenaar ING Lease Holding verkocht aan Pon Holdings in Nijkerk. De Rotterdamse onderneming, die verhuur en verkoop doet van onder meer hoogwerkers en schaarplatforms, past niet meer in de strategie van het ING-bedrijf. “Onze prioriteit ligt niet in de verhuur van dergelijk materieel”, aldus ING Lease.

Pon Holdings, onder meer importeur van VW en Audi, wil nog niet inhoudelijk op de overeenkomst in gaan. “We hebben de intentie Gunco over te nemen, maar wij zijn nog in onderhandeling. Op zeer korte termijn, als de gesprekken goed verlopen, wordt het afgerond”, aldus een woordvoerster van Pon.

Eind 1988 nam het toenmalige NBM Lease, nu ING Lease, Gunco over van het havenconcern Furness. Gunco heeft de laatste jaren een goede groei doorgemaakt. De onderneming profiteert van het feit dat steeds meer ondernemingen hun rollend materieel huren. Het leasen is een sterk opkomende praktijk. Met een sterke financiele eigenaar als Pon kan deze activiteit verder worden uitgebouwd.

Zie verder pagina 3

Reageer op dit artikel