nieuws

Grondreinigingsinstallatie sluit binnenkort

bouwbreed

NBM Milieu, onderdeel van het bouwconcern NBM-Amstelland, sluit op korte termijn zijn grondreinigingsinstallatie in Schiedam. Hierdoor verdwijnen dertig arbeidsplaatsen. De installatie heeft een capaciteit van 100.000 ton vervuilde grond per jaar.

In september kondigde het bedrijf nog aan de installatie te willen verkopen aan Waste Management Nederland. De partijen zijn echter niet tot overeenstemming gekomen.

NBM Milieu ziet zelf geen mogelijkheden met de installatie door te gaan. Het bedrijf zegt dat overheden op steeds soepeler manier de normen hanteren die gelden bij bodemsanering. De hoeveelheid ter reiniging aangeboden grond blijft daarom structureel onvoldoende, zodat een bedrijfseconomisch verantwoorde exploitatie van de installatie niet mogelijk is. Ook leidt de heersende overcapaciteit tot een prijsniveau dat niet kostendekkend is, aldus de onderneming.

De andere activiteiten van NBM Milieu gaan onverminderd door. Het gaat hier om uitvoering en advisering van bodem- en grondwatersaneringen, biologische bodemreiniging, vloeistofdichte bedrijfsvloeren en gietasfalt.

Reageer op dit artikel