nieuws

Grolsch Groenlo behoudt milieuvergunning

bouwbreed

Het Stukadoorsbedrijf Stoteler BV uit Groenlo heeft geen succes gehad in een bij de Raad van State aangespannen spoedprocedure. Rechter J. Bakker van de Raad van State weigerde op verzoek van Stoteler de nieuwe milieuvergunning te schorsen, die het gemeentebestuur van Groenlo biergigant Grolsch verleende.

Grolsch heeft nu een ontsluitingsweg aan de Eibergseweg. Dagelijks maken daar 115 vrachtauto’s gebruik van. De bewoners van de panden langs de Eibergseweg zijn de langsdenderende vrachtauto’s meer dan zat. Ze hebben bij de gemeente aangedrongen op maatregelen.

Grolsch en het gemeentebestuur bedachten een oplossing. De bierbrouwer zal een brug laten bouwen over de Groenlose Slinge. Dan kan een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd worden, die op het bedrijventerrein De Sliem uitkomt.

De bewoners van de panden langs de Eibergseweg zijn dan van hun overlastprobleem verlost. Volgens Stukadoor Stoteler gaat dat echter onder meer ten koste van hem. Hij is op het bedrijventerrein gevestigd en zal de vrachtauto’s van Grolsch in de toekomst op een afstand van vier meter langs zijn ramen zien stuiven. Hij verwacht dat het werkklimaat binnen zijn onderneming een onaanvaardbaar peil gaat bereiken.

Omdat aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg een forse verandering van de bedrijfsopzet inhoudt, diende de milieuvergunning van Grolsch aangepast te worden. Die aanpassing wilde de stukadoor geschorst zien. Rechter Bakker heeft echter geweigerd dat te doen. Grolsch en de gemeente ke zich nu storten op de procedure om de weg in het bestemmingsplan opgenomen te krijgen.

Reageer op dit artikel