nieuws

Goederenvervoer over de weg duurder

bouwbreed

De prijzen voor het beroepsgoederenvervoer over de weg in het derde kwartaal 1996 lagen gemiddeld ruim een procent hoger dan vorig jaar. De prijsstijging blijft achter bij de algemene inflatie, die ongeveer 2 procent bedraagt. Wel bestaan er tussen de verschillende vervoersvormen belangrijke verschillen in prijsontwikkeling. Aldus blijkt uit recente cijfers van het CBS.

De hogere prijzen voor het vervoer over de weg vloeien voort uit de verhoging van de accijnzen begin dit jaar op brandstoffen alsmede de hogere prijs voor dieselolie die de oliemaatschappijen berekenen in reactie op de stijgende olieprijzen op de wereldmarkt.

In tegenstelling tot het goederenvervoer met open en gesloten wagens waarvoor het prijsniveau 1,5 tot 1,9 procent is gestegen, was het gemiddelde prijsniveau voor het vervoer met kippers op internationale transporten in het derde kwartaal 1996 bijna 3 procent lager dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel