nieuws

Dekkingmeter geimporteerd uit Verenigde Staten

bouwbreed Premium

Adviesbureau Bejan te Sleen presenteert op de Betonmarkt een uit de Verenigde Staten geimporteerde dekkingmeter. Het is de Zircon Videoscanner 5.0, door het Californische bedrijf Zircon Corporation geintroduceerd tijdens de World of Concrete te Las Vegas.

Met de dekkingmeter kan betonwapening worden opgespoord tot een diepte van 7,6 cm met een nauwkeurigheid van 1,3 cm. Het apparaat werkt met een magnetisch veld. De meter kan ook worden gebruikt voor het detecteren van stalen regels in metalstud wanden. Het is zelfs mogelijk om houten regels terug te vinden achter een wandbekleding van natuursteen. De meter geeft visuele informatie via een LCD-scherm en geluidssignalen met een sterkte van 70 dB. Met de Zircon Videoscanner 5.0 ke ook elektrische leidingen met een spanning van 220V opgespoord worden, tot op een afstand van ca. 10 cm. Het apparaat weegt slechts 170 gram en werkt op een batterij van 9 volt, die bij normaal gebruik 100 uur meegaat.

Reageer op dit artikel