nieuws

‘De Pijp’ fel tegen aanleg Noord-Zuidlijn

bouwbreed Premium

Op een inspraakbijeenkomst in Amsterdam is massaal geprotesteerd de aanleg van het trace van de Noord-Zuidlijn onder de Amsterdamse Pijp. De ongeveer 200 aanwezige bewoners en ondernemers vrezen overlast, huizensloop en inkomstenderving door de aanleg van dit deel van de metrolijn die uiteindelijk Amsterdam Noord met Zuid moet verbinden.

Het college van B en W heeft voorkeur voor een trace van de Noord-Zuidlijn onder de Ferdinand Bolstraat, met een station tussen de Albert Cuypstraat en de Ceintuurbaan. Van het slopen van huizen zal geen sprake zijn, zo belooft de gemeente, maar de Pijp-bewoners geloven daar niets van. Sommigen zullen toch enige weken hun huis uit moeten en er loopt nog een studie naar mogelijke onteigening van huizen waaronder geboord moet worden.

Reageer op dit artikel