nieuws

Bouwbeurs Zuidlaren ’97 is totaalbeurs geworden

bouwbreed

De Nederlandse Bouwvakbeurs Zuidlaren 1997 is zo langzamerhand een totaalbeurs geworden voor de professionele bouw. In plaats van een noordelijke streekbeurs is het nu een landelijke beurs. Het doorwerkdorp is twee keer zo groot geworden.

Op een oppervlakte van 40.000 m2 bieden exposanten hun nieuwste producten aan op het gebied van nieuwbouw en afbouwmaterialen voor de woningbouw alsmede materiaal en materieel voor de wegenbouw. Traditioneel is het steigerwerk weer sterk vertegenwoordigd.

De deelnemers zijn ondergebracht in zeven hallen in de Prins Bernhardhoeve te Zuidlaren. Het doorwerkdorp, waardoor onder winterse omstandigheden kan worden doorgewerkt is met een uitbouw van 3000 m2 gepromoveerd tot doorwerkstad. In de prins Constantijnhal, is in samenwerking met het VIBA-centrum in Den Bosch, een thema-paviljoen ontworpen.

Zestien leden van de VIBA trachten antwoord te geven op ‘Duurzaam bouwen en verder’. Op dinsdag 14 januari vindt voorts een symposium plaats met als titel ‘Duurzaam beton voor duurzame landbouw’. Op woensdag 15 januari houdt voornoemde VIBA een symposium over ‘Duurzaam Bouwen Werkzaam Maken’, waarin het binnenmilieu, de milieuprestatie en de ervaringen met duurzaam bouwen centraal staan. Op donderdag 16 januari houdt het CVK ’s middags een seminar over de verwerking van kalkzandsteen.

In tegenstelling tot eerdere berichten zijn de openingstijden gewijzigd. De beurs is open op maandag 13 tot en met woensdag 15 januari van 10.00-1800 uur. Op donderdag 16 en vrijdag 17 januari van 10.00-22.00 uur en zaterdag 18 januari van 10.00-17.00 uur.

Reageer op dit artikel