nieuws

Vrijspraak voor voormalig burgemeester Bergeyk

bouwbreed Premium

De rechtbank in Den Bosch heeft de voormalige burgemeester A. van Poppel van Bergeyk vrijgesproken. De advocaat van Van Poppel overweegt een schadeclaim in te dienen.

De oud-burgemeester van het Limburgse Bergeyk werd ervan verdacht tijdens zijn ambt tussen 1989 en 1992 giften van poontwikkelaars te hebben aangenomen in ruil voor gunsten.

Officier van justitie mr. J. Pieters eiste twee weken geleden een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf, f. 25.000 boete en vijf jaar ontzetting uit het ambt van burgemeester. Van Poppel (55) heeft altijd ontkend.

Volgens de officier kreeg de voormalige burgemeester voor allerlei gunsten van een poontwikkelaar een renteloze lening van f. 100.000. Ook verwierf hij een kavel grond voor f. 125 in plaats van de f. 160 per m2 die anderen betaalden. Dit leverde hem een voordeel op van f. 20.000. Van een andere projectontwikkelaar zou Van Poppel bij de koop van een kavel extra grond ter waarde van minstens f. 30.000 gulden hebben ontvangen. Ook zou een bedrijf materiaal en arbeid voor de luxe bestrating rond zijn nieuwe woning ter waarde van f. 10.000 gulden niet hebben berekend.

Tenslotte zou hij nog gratis van de diensten van een architect gebruik hebben gemaakt.

De rechtbank achtte geen van de tenlaste gelegde feiten bewezen en sprak Van Poppel op alle punten vrij. De raadsman van Van Poppel, mr. G. Knoops, kondigde aan dat een schadeclaim wordt overwogen “voor een bedrag met vijf

Reageer op dit artikel