nieuws

Terrein Emmamijn wordt bebouwd

bouwbreed

In zo’n 8 tot 9 jaar zal het terrein van de voormalige Emmaterrein worden omgetoverd van een maanlandschap in een gebied met woningen, bedrijven, een stadspark en een sportcomplex. Dit staat in de realiseringsovereenkomst van het ontwikkelingsplan Emmaterrein.

Op het terrein zal een bedrijvencomplex komen van 18 hectare dat plaats biedt aan lokale en regionale ondernemingen met kleinschalige en ambachtelijke industrie. Het stadspark zal 12 hectare beslaan. Het huidige sportcxomplex Emmastadion blijft. Daaromheen gaan bestaande clubs zich concentreren.

Op de rest van het terrein komt woningbouw. Van de aldaar verrijzende 819 woningen is 65% koopwoningen, 19% behoort tot de categorie duurdere huurwoningen en 16% tot de goedkopere huurwoningen.

In het gebied wordt in totaal voor f. 200 miljoen geinvesteerd. Het bouwrijp maken gaat ongeveer f. 60 miljoen kosten.

Reageer op dit artikel