nieuws

Stichting Promo bevordert gebruik zonneboilers

bouwbreed Premium

Drie fabrikanten op het gebied van zonneboilers hebben samen met Novem de stichting Promo Zonneboiler in het leven geroepen. De stichting heeft als doel een bijdrage leveren aan de snelheid waarmee de zonneboilerinstallaties worden gerealiseerd en geplaatst.

Het is de bedoeling van de overheid dat in het jaar 2020 tien procent van de energievoorziening moet zijn gerealiseerd door de inzet van duurzame energiebronnen. Het rendement van de energievoorziening zal in dat jaar met 33% moeten zijn verbeterd. Met het aantal geplaatste zonneboilers van ongeveer 17.000 op dit moment en een te verwachten afzet van maximaal 4 a 5000 zonneboilers per maand is het volgens de stichting duidelijk, dat er nog een hele inspanning moet worden geleverd om de gewenste hoeveelheid van 30.000 zonneboilersystemen per jaar te halen.

Het secretariaat van de stichting Promo Zonneboiler is gevestigd bij Agpo BV te Breda.

Binnenkort zal een centrum worden opgericht waar iedereen informatie kan krijgen over alles wat met zonnboilersystemen heeft te maken. Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie.

Reageer op dit artikel