nieuws

Rammer G80 City Pro met elektronische aansturing

bouwbreed

Nog voor de officiele introductie op de Steinexpo werd op de BAB 5 een viaduct gesloopt met behulp van de nieuwe Rammer G80 City Pro breekhamer. Het slopen van viaducten over belangrijke, doorgaande wegen vraagt een nauwkeurige planning van het uitvoerend bouwbedrijf. Op de autobaan 5, ter hoogte van Baden-Baden diende kortgeleden een viaduct gesloopt te worden dat was geconstrueerd uit gewapend beton. De lengte van het viaduct bedroeg 56 meter, de breedte 6 meter en leverde een hoeveelheid gesloopt materiaal op van 450 m3.

De sloop werd uitgevoerd door het bedrijf Walther Keune GmbH uit Freiburg die voor dit werk een Rammer E 68 inzette welke hing aan een Liebherr LH R 932 Litronic en een nieuwe Rammerhamer, te weten de G80 City Pro die werd ingezet in combinatie met een Liebherr LH R 942 Litronic. Vooral dankzij de nieuwe techniek die toegepast is in de Rammer G80 kon het karwei, waarvoor overigens de gehele autobaan werd afgesloten, worden geklaard in 11 uur. Dit terwijl men verwachtte 19 uur aan het werk te zijn.

Nieuw

Het belangrijkste nieuws van deze hamer is de elektronische aansturing van de werkdruk. Via een in de cabine ingebouwde besturings-unit kan de machinist de werkdruk, dus de slag-energie, afstellen naar vrije keus. Daarmee is de Rammer G80 City Pro een ideale breekhamer bij een gevarieerd aanbod van te breken materiaal.

De G80 City Pro is uitgerust met de bekende City geluidsdemping. Het bedrijfsgewicht van de hamer bedraagt 2350 kg en behaald een slag-energie die variabel instelbaar is van 4.300 tot 5.700 Joule. Het aantal slagen per minuut is instelbaar van 350 tot 560.

Vooral door het inzetten van de Rammer G80 City Pro kon dit werk in tweederde van de geplande tijd geklaard worden.

Reageer op dit artikel