nieuws

Poelveld

bouwbreed Premium

BV Bouwcombinatie Maastricht v/h Cremers heeft op informele wijze het bestemmingsplan Poelveld fase I opgeleverd. Dat gebeurde nadat tien jaar geleden met de gemeente Eijsden een exploitatieovereenkomst was gesloten.

In de tien jaren daarna zijn 483 woningen gebouwd, waaronder 161 woningwetwoningen of premiehuurwoningen en 285 premiewoningen en vrije sector woningen. Er werden 33 kavels beschikbaar gesteld aan particuliere bouwers en er worden nog vier urban villa’s gerealiseerd.

Om een zo groot mogelijke variatie in architectuur te krijgen, werd gebruik gemaakt van de architectenbureaus H.I.G. Koene te Eijsden, Hoen te Maastricht, Boosten en Rats uit deze gemeente, alsmede ARN Meijs architectuur uit de Limburgse hoofdstad en Sminck, Lancee, Brouwns uit Heerlen.

Behalve de Bouwcombinatie Maastricht werd de realisering van deze fase mogelijk door BLM Weg- en Waterbouw BV en Stienstra Poontwikkeling BV.

Reageer op dit artikel