nieuws

Persluchtindustrie ziet groei in investeringen

bouwbreed Premium

De investeringen in- en bezettingsgraad van productie-installaties zijn in het tweede kwartaal van dit jaar toegenomen. Deze ontwikkeling is te danken aan de gunstige economie, die volgens de vereniging van leveranciers perslucht- en vacuumtechniek ook van positieve invloed is geweest op de markt van persluchttechniek.

In de eerste helft van 1996 is voor een bedrag van ongeveer f. 266 miljoen geinvesteerd, een toename van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen met een bedrag van f. 255,8 miljoen er sprake was van een toename van 5%.

Aan niet standaard apparatuur

en specifiek productgebonden dienstverleningen is in het eerste halfjaar f. 102,3 miljoen omgezet; een groei met 10% ten opzichte van dezelfde periode in 1995.

De verkopen in compressoren, drogers en gereedschappen bedroegen f. 73 miljoen. Dit betekent een investeringstoename van 14% ten opzichte van de f. 63,7 miljoen in de eerste helft van 1995.

De bouwgerichte investeringen in transportabele compressoren en aannemersgereedschappen bedroegen in de eerste helft 1996 f. 14 miljoen. Ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, een stijging met 50%, toen f. 16,4 miljoen werd omgezet.

Reageer op dit artikel