nieuws

Nog steeds geen eurostekker

bouwbreed Premium

Een uniforme munteenheid in de Europese Unie komt er aan, maar een uniforme stekker met bijbehorende stopcontacten laat nog een tijd op zich wachten. De Cenelec, het Europese comite voor elektrische normalisatie, kon er na jarenlange pogingen ook ditmaal niet over eens worden. Dat is gisteren in Brussel bevestigd.

Er viel voor geen enkel voorstel in de vier documenten omvattende suggesties voor standaardisering een meerderheid te vinden. De Cenelec liet dan ook weten dat de pogingen om een uniforme stekker te maken, zijn mislukt. “In de naaste toekomst zal er geen Europese standaard voor een geharmoniseerd systeem zijn”, stelde het comite vast.

Daarmee blijven er voorlopig twintig verschillende typen stekkers bestaan. Tegenstanders van Europese eenwording zien daar ongetwijfeld een symbool in.

Reageer op dit artikel