nieuws

N9 negen dagen eerder open

bouwbreed

Als het weer blijft meewerken gaat de N9 tussen Koedijk en Zijpersluis zaterdag 5 oktober weer open voor het verkeer. Dat is negen dagen eerder dan de oorspronkelijk geplande datum van 14 oktober. De weg zal dan bijna drie in plaats van vier weken zijn dichtgeweest. Dat heeft Rijkswaterstaat donderdag meegedeeld.

Goede samenwerking, extra uren in avond en weekeinde en het gunstige weer maakten het mogelijk de uitvoering van het werk (asfalteren en vervangen van een grote duiker) flink te bekorten. Door de algehele afsluiting konden andere instanties ook allerlei werkzaamheden uitvoeren zoals het verleggen van kabels en leidingen en het saneren van een voormalig benzinestation.

Voor wegen als de N9 (twee-baans rijkswegen) sluit RWS niet uit dat die in de toekomst tijdelijk dicht zullen gaan als er groot onderhoud moet plaatsvinden. RWS heeft de indruk dat de gevolgde werkwijze positief is ontvangen, maar laat een bureau voor markt- en beleidsonderzoek uitzoeken of dat ook echt zo is.

Reageer op dit artikel