nieuws

Kijktuinenpo in Nunspeet kan doorgang vinden

bouwbreed Premium

Het kijktuinenpo aan de Kienschulpenweg in Nunspeet van het echtpaar Goedebuure beschikt definitief over een gezonde basis. Het kan worden uitgevoerd zoals de initiatiefnemers dat met de gemeente overeen zijn gekomen, zo is bekend geworden bij de Raad van State in Den Haag.

De Goedebuures zijn tuin- en landschapsarchitecten. Bij hun kantoor aan de Kienschulpenweg willen zij algemeen toegankelijke kijktuinen aanleggen. De tuinen moeten als visitekaartje gaan dienen voor hun activiteiten.

Om toezicht te ke houden op de tuinen, wil het echtpaar ter plaatse ook een woning bouwen. Het gemeentebestuur heeft zich solidair verklaard met het echtpaar en stelde het nieuwe bestemmingsplan-Kienschulpenweg voor hen op.

Omwonenden hebben zich vooral gekeerd tegen de komst van de nieuwe woning van de Goedebuures die hun uitzicht zou bederven. Daarom vroegen ze in een spoedprocedure bij de Raad van State om schorsing van het nieuwe bestemmingsplan. Dat verzoek is afgewezen, zodat de familie nu een basis heeft om een bouwvergunning aan te vragen.

Reageer op dit artikel