nieuws

Kaeser met compacte mobiele compressoren van 5 en 7 m3

bouwbreed Premium

Op de laatst gehouden Nordbau presenteerde de Duitse fabrikant van mobiele compressoren twee nieuwe modellen: de Mobilair 51 en 76. De opbrengst van deze machines is respectievelijk 5 en 7,1 m3 per minuut.

Kaeser, met de hoofdvestiging in het Duitse Coburg is een bedrijf met een langjarige ervaring in de ontwikkeling en productie van mobiele en stationaire compressoren. Met een fabriekscomplex van negen hectaren en een medewerkersaantal van 1100 behoort Kaeser tot de grootste producenten van compressoren in Europa.

De grote doorbraak van Kaeser op de compressorenmarkt vond plaats in het begin van de zeventiger jaren toen het bedrijf een energiebesparend schroefprofiel ontwikkelde, het Sigma-Profiel. Het huidige leveringsprogramma omvat stationaire zuiger- en schroefcompressoren met krachtbronnen van 0,18 tot 450 kW, mobiele compressoren, hogedruk- en olievrije compressoren, vacuumpompen, drukluchtwerktuigen, filters, luchtdrogers etc. In Nederland wordt Kaeser vertegenwoordigd door Gietart BV uit Hengelo.

Een van de nieuwe mobiele compressoren die Kaeser introduceerde op de Nordbau was de Mobilair 51. Deze compressor heeft een luchtopbrengst van 5 m3 per minuut, hetgeen voldoende is voor vier zware breek- of boorhamers. Daarnaast kan deze compressor tevens de energiebron zijn voor zandstraal-apparatuur en het werk met grondraketten. Een voordeel van deze compressor is zijn compacte bouwwijze waardoor deze probleemloos in binnenstedelijk gebied kan worden gebruikt. De compressor bestaat uit een schroefcompressorblok met lange levensduur waarin de energiebesparende Sima-Profil schroeven zijn ingebouwd. De compressor wordt aangedreven door een sterke Deutz dieselmotor van 41 kW met minimale uitlaatgasemissie. Door een directe koppeling van het compressorblok en de aandrijving worden overbrengingsverliezen vermeden. Dit betekent een hoge productie tegen een laag brandstofverbruik. Door een traploze instelling kan het aanbod van luchtdruk goed afgestemd worden op de vraag, dat de exploitatie weer ten goede komt. Een geintegreerd thermoventiel zorgt voor het snel bereiken van een optimale bedrijfstemperatuur.

Mobilair 76

Voor het hogere deel van de klasse middelgrote compressoren ontwikkelde Kaeser de nieuwe mobiele compressor Mobilair 76. Deze compressor heeft een opbrengst van 7,1 m3 per minuut waardoor deze geschikt is voor vier zware boor- of sloophamers en eventuele andere luchtdrukapparatuur voor de bouw.

Reageer op dit artikel