nieuws

Herinrichting Maastricht vergt f. 25 miljoen

bouwbreed

Maastricht zal aan de hand van het ‘Plan herinrichting Kernwinkelgebied Maastricht’ het centrum grondig opknappen. Met het aanleggen van nieuwe bestrating, straatverlichting en trottoirs is een bedrag van f. 25 miljoen gemoeid.

In het betreffende gebied wil Maastricht terug naar het ouderwetse straatidee, trottoir, straat trottoir. In het voetgangersgebied krijgen straten en stoepen dezelfde hoogte. Het verschil tussen straat en trottoir wordt duidelijk geaccentueerd. Met de eerste proefstukken wordt nog deze maand begonnen; de definitieve aanpak is voorzien in 1998. De voltooiing van deze herinrichting staat in 2003 gepland.

Het ontwerp is van het ingenieursbureau Bakker en Bleeker Amsterdam. Het Maastrichtse bureau Raadgevende Ingenieurs Witteveen en Bos BV verricht het grondonderzoek.

Reageer op dit artikel