nieuws

HCG reorganiseert, 88 werknemers weg

bouwbreed Premium

HBG-dochter HCG gaat reorganiseren. Met de vakbonden wordt overleg gevoerd over de uitwerking van een sociaal plan voor 88 van de 1460 medewerkers. Het gaat om mensen bij vier van de negen vestigingen van HCG in Arnhem, Sittard, Schiedam en Zaandam.

HCG is genoodzaakt het personeelsbestand aan te passen, omdat de markt voor industriele werktuigbouw structureel is veranderd. Vooral de mededinging van buitenlandse aannemers voor opdrachten voor apparatenbouw, onderhoud en nieuwbouw leidt in de markt tot grote prijsdruk.

Om de concurrentiepositie van HCG te verbeteren, wordt tevens het producten- en dienstenpakket aangepast en verbreed. De onderneming zal zich meer toeleggen op multidisciplinaire industriele poen, alsmede op onderhoud en beheer van installaties.

Reageer op dit artikel