nieuws

Gouden speld voor Bechthold

bouwbreed

Op het jaarlijkse symposium van de Internationale Foderation des Dachdeckerhandwerks (IFD) in Kopenhagen heeft ing. J.L. Bechtold (62), directeur-secretaris van Vebidak, de gouden IFD-speld ontvangen. De IFD is de Europese koepelorganisatie van branche-organisaties uit de dakbedekkingsbranche.

De gouden speld wordt, aldus het persbericht, slechts bij hoge uitzondering uitgereikt aan vertegenwoordigers van organisaties die een meer dan gemiddelde bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de dakbedekkingsbranche. De IFD is opgericht in 1952 en telt veertien leden uit dertien Europese landen. Ook landen buiten Europa zijn geassocieerd, zoals: USA, Canada, Zuid-Afrika en Japan.

Bechtold: “Uiteraard is deze speld niet voor mij persoonlijk bestemd, maar voor het gehele secretariaat van Vebidak. Het is wel een bijzondere eer. Temeer omdat er in het 44-jarige bestaan van de IFD in totaal slechts veertien spelden zijn uitgereikt, waarvan er twee naar Vebidak zijn gegaan”.

Volgens de directeur-secretaris is de speld vooral te danken aan de grote bijdrage van Vebidak in de harmonisatie van de IFD-richtlijnen voor platte daken. “Onze organisatie heeft de voorzitter voor de verantwoordelijke commissie geleverd en een belangrijke inhoudelijke bijdrage geleverd. De vorige speld kregen we voor de goede organisatie van het IFD-congres in 1991. In 1998 wordt dit congres opnieuw in Nederland gehouden. Het zal een van mijn te grote poen zijn, want gezien mijn leeftijd moet ik langzaamaan plaats gaan maken voor de jongere generatie. Volgend jaar zal ik mijn directiefunctie overdragen aan onze huidige adjunct-directeur.”

Bechtold zal de gouden onderscheiding niet iedere dag dragen. “Ik ben niet zo’n speldjesmens. Maar op belangrijke IFD-bijeenkomsten word hij natuurlijk wel opgeprikt.”

Reageer op dit artikel